Hoogsensitief Coach - Tilburg

Wandel/sport coaching

De wandel/sport coaching vind plaats in de buitenlucht, dat kan ik het bos, in de duinen maar kan ook vanaf het huisadres van uw kind. Het buiten bezig zijn sluit aan op de belevingswereld van kinderen. De gesprekken worden zo ook minder `beladen`. In zijn algemeenheid ben ik er niet voor om kinderen een `stempel` te geven, dus ik zal ik in de coaching ook het woord hooggevoelig niet gebruiken.

Tijdens de oefeningen leer ik kinderen, dichter bij zichzelf te blijven, keuzes te maken, aansluiting te vinden bij andere kinderen. Kinderen die hoogevoelig zijn willen het iedereen naar de zin maken, alle ruzies in de klas oplossen. Echter dit gaat vaak (zonder dat ze het zelf beseffen) tenkost van hunzelf.

Voordat de coaching van start gaat, is er een eerste gesprek met ouders, bij u thuis. Om ook de woonomgeving van uw kind te zien/ervaren. Waarbij u als ouders uw zorgen en inzichten kunt verwoorden. Zodat het ook  mogelijk is om u als ouder te laten ervaren wat uw kind mee maakt en voelt. Dat op zich brengt al veel herkenning en handvaten met zich mee.

Door als ouder anders met je hoog gevoelige zoon of dochter om te gaan, breng je een positieve verandering te weeg. Waardoor je kind vanzelf een weg leert vinden hoe hij of zij om kan gaan met de ongemakken die hoogsensitieve kinderen vaak ervaren. Ze leren dan van u als ouder als het ware dicht bij zichzelf te blijven, waardoor ze niet alle signalen uit hun omgeving oppikken, waar ze toch vaak (nog) niets mee kunnen.

De kosten voor de coach afspraken zijn 60 uur per gesprek van een uur.

In toenemende mate is er ook belangstelling aan informatie middagen op basisscholen, neem contact op als u daar gebruik van wilt maken.